Pro život jaký chci žít, nejde se nezničit!

Milka Cake

24. dubna 2008 v 16:39 |  Co jednou vyzkouším

Milka fialový koláč

o
Aneb krásná věc, kterou si jednou, jednou... za pár miliard let, až budu naprosto střeleně hyperaktivní, chtící něco péci a hubená, a až porostou borůvky, tak tehdy si dovolím takovou menší pozornost - upéct si tenhle skvost
Ale ono se to asi nestane nikdy. Anoanoano, to je ono *47* Takže bž. A když fialovou nemusím... Dobrý důvod ne?
o

Na 1 koláč potřebujete:

o
Na těsto:
200 g másla
5 lžic oleje
150 g cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
300 g polohrubé mouky
100 g potravinového škrobu
1 prášek do pečiva
citrónová šťáva

Na jemný krém:
1 sklenice (ca. 600 g) borůvek
1 tabulka (100 g) bílé čokolády Milka White
1 sklenice (200 g) smetany
100 ml mléka
Na kraví flíčky:
2 tabulky (à 100 g) bílé čokolády Milka White
150 g cukru moučka
3-4 lžíce borůvkové šťávy
10 g 100% tuku

Doba přípravy:
Příprava: 45 minut
Doba pečení: 30 minut

Máslo, olej, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce a každé než přidáme další alespoň minutu vmícháváme. Mouku, škrob a prášek do pečiva smícháme spolu s citrónovou šťávou a přidáme do těsta. Borůvky scedíme a šťávu uschováme. Bílou čokoládu Milka rozpustíme ve vodní lázni, hladce umícháme, přidáme plnou polévkovou lžíci smetany a dobře smícháme. Postupně přidáváme zbývající smetanu. Na závěr přidáme borůvky a vše rozmělníme v pyré. Připravený vymaštěný plech (nebo vyložený papírem na pečení) pokryjeme 3/4 těsta. Potom rozdělíme krém na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec zbývající těsto (1/4) smícháme s mlékem a pokryjeme s ním krém. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180°C. Tabulku bílé čokolády Milka rozlámeme na kousky a rozehřejeme do hladka ve vodní lázni. Přidáme přesátý moučkový cukr a trochu šťávy z borůvek, aby poleva nebyla příliš tekutá. Polevou potřeme vychladlý korpus a necháme zatvrdnout. Druhou tabulku bílé čokolády Milka rozetřeme s tukem a lžící tvarujeme flíčky a pokrýváme jimi fialovou polevu na koláči.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eliška Eliška | Web | 27. srpna 2008 v 19:52 | Reagovat

páni mňamí tak to taky někdy zkusim,vypadá to upe moc sladce :-* :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama